V létě se cestující vlakem z Česka do Německa dostanou pouze s místenkou

ČTK ČTK
29. 4. 2024 12:19
V létě se cestující vlakem z Česka do Německa dostanou pouze s místenkou

Mezistátní vlaky mezi Českem a Německem na lince z Prahy přes Drážďany a Berlín do Hamburku a dalších severoněmeckých měst budou cestující od 1. června do 1. září letošního roku moct použít pouze s místenkou.

Dočasnou změnu podle tiskové zprávy Českých drah (ČD) zavedl německý dopravce Deutsche Bahn (DB), který vlaky na lince na německém území provozuje. Důvodem je podle ČD očekávaná vyšší poptávka po cestování, zejména v souvislosti s fotbalovým mistrovstvím Evropy.

Na území České republiky mezi Prahou, Ústím nad Labem a Děčínem se podle ČD nic nemění. Místenky jsou pro vnitrostátní úsek pouze doporučené. Místenka je povinná, pokud cestující pokračuje z Děčína za hranice do Bad Schandau.

Cestující si podle mluvčího drah Petra Pošty místenku pro cestu do Německa v praxi pořídí na celou trasu, ne pouze na německý úsek. Místenky jsou u ČD k jízdence zdarma. Cestující je mohou pořídit v e-shopu ČD nebo v mobilní aplikaci Můj vlak. Ve stanoveném období od 1. června si mohou místenku s jízdenkou koupit také na mezinárodních pokladnách ČD. Místenky pořizované samostatně bez jízdenek stojí 77 korun nebo tři eura.

 

Právě se děje

Další zprávy