Oldtimer Express láká na start závodu veteránů. Diváci soutěží o palivo za 10 tisíc

Oldtimer Express láká na start závodu veteránů. Diváci soutěží o palivo za 10 tisíc
Foto: Oldtimer Express
Aktuálně.cz Aktuálně.cz
2. 5. 2024 12:49
Už tuto sobotu v půl osmé ráno odstartuje vytrvalostní závod veteránů Oldtimer Express od budovy Národního technického muzea v Praze, posádky ve svých historických vozech letos míří do Atén. Diváci se vedle přehlídky krásných strojů mohou těšit i na setkání s hvězdami ankety Zlatý volant a mohou soutěžit také o hodnotné ceny.

V sobotu 4. května bude brzy ráno na pražské Letné rušno. Od budovy Národního technického muzea odstartuje vytrvalostní závod veteránů Oldtimer Express. 

Před první posádkou odmávne vlajka už v půl osmé ráno. Časný start absolvují vozy z důvodu délky první etapy, která měří skoro 600 kilometrů a končí u rakouského jezera Wörthersee. 

Ve středu 8. května by vozy měly projet cílovou páskou v Řecku. Záminkou je to, že míří pro vlastní olympijský oheň, tou hlavní motivací je ale užít si jedinečný vytrvalostní závod v historickém autě na trase dlouhé téměř 2500 kilometrů. Vedle různých vzácných Mercedesů, BMW, Porsche, Jaguarů a také celkem čtyř Tater jede VW bus T1 a blankytně modrý Trabant.

V předvečer startu se účastníci setkají na slavnostním večeru nejstarší české motoristické ankety Zlatý volant, který je jedním z partnerů Oldtimer Expressu. Díky tomu na startu nebudou chybět ani hvězdy motorsportu.

Fanoušci se tak mohou potkat například s pětinásobným vítězem 24 hodin Le Mans a jezdcem formule 1 Emanuelem Pirrem, nebude chybět ani čerstvá držitelka Ceny Elišky Junkové, česko-slovenská závodnice Katarína Kývalová nebo Gregorio Lavilla, bývalý motocyklový závodník a šéf světového šampionátu WorldSBK. 

"Máme přichystané ještě jedno překvapení v podobě vzácné osobnosti, která přijde pozdravit posádky i diváky na start. Jeho jméno ale zatím nemohu prozradit," láká na start hlavní organizátor Oldtimer Expressu Josef Zajíček.

Na fanoušky ale na startu budou čekat i soutěže o ceny. Mohou vyhrát například vstupenky na mistrovství světa superbiků na mosteckém autodromu, které se koná 19. až 21. července, nebo tankovací kartu s kreditem 10 000 korun od společnosti Orlen, která je jedním hlavních partnerů akce.

 

Právě se děje

Další zprávy